Gå til hovedinnhold

Tag-lomme med vindu

Jeg har laget en tutorial på hvordan man lager en tag-lomme med vindu som vist på denne Toffifee esken. Teknikken kan brukes på toppen av en eske, som her, eller som et kort i seg selv.
Størrelsen på basen som skal bli lomma til tagen tilpasses etter hvordan prosjekt man skal lage. Som her har jeg tatt utgangspunkt i en toffifee eske. Kartongen til basen må da være dobbelt så bred som prosjektet, pluss en limkant. Lim pyntepaneler på basen og velg en die til vinduet. Det kan ikke være mer enn to paneler pluss basen for at diesen skal klare  å kutte gjennom. (Noen av pynterammene man ser her er kun striper med papir og går ikke under der diesen skal kutte). Plasser die på ønsket sted, fest med tape for at den ikke skal forskyve seg under utstansing (fra die og inn i delen som skal kuttes bort, ikke på utsiden for da blir det merke etter tapen) og kjør gjennom stansemaskinen. Motivet som skal være på tagen stanses ut med samme die.
Med tre lag papir kutter ikke diesen helt gjennom, men nok til at man kan kutte det siste lille med en skalpell.
Lag et lite merke midt på toppen og bruk en sirkelpuncher til å stanse ut en halvsirkel. Dette gjør det lettere å få tak i tagen.
Fest dobbeltsidig tape (evt. lim) på limkanten og en tynn stripe nederst på lomma.
Lim lomma sammen.
For å lage ramma til vinduet (den tynne brune kanten) bruker du samme die som til vinduet og kutter først rundt diesen på utsiden med skalpell (fest die med tape fra die og inn på kartongen, ikke på utsiden av diesen).
Stans deretter ut som vanlig og du får en tynn ramme som passer rundt vinduet.
Lim ramma fast rundt vinduet.
Kutt til en tag som passer i lomma i bredden, men som er lengre enn lomma. Lengden på tagen må tilpasses i forhold til hvor bred limstripa i bunnen av lomma er. Stikk den litt for lange tagen i lomma og merk av så den rekker akkurat til toppen av lomma og kutt til. Stans ut en sirkel med samme sirkelpunch du brukte på lomma tidligere. Brett den dobbelt og lim den fast på toppen av tagen så den passer i halvsirkelen på toppen av lomma.
Stikk tagen på plass i lomma og tegn med blyant rundt innsiden av vinduet.
 
Bruk blyantmarkeringen som mål på hvor motivet skal festes. Lim motivet fast med flytende lim så det er mulig å justere det litt før det sitter helt fast.
Pynt tagen med bånd og lomma som du ønker. Lim lomma fast til omslaget til Toffifee eska hvis du lager det.

Håper dere liker tutorialen - god tirsdag!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Tusen takk for en hyggelig kommentar! :)
Det setter jeg veldig stor pris på!
Ha en super duper flott dag videre! :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Filt blomst

Her er et kort jeg har hatt publisert i Ett Trykk. Vi fikk utfordringen å lage egenlaget pynt og jeg laget da filtblomster og en bord av bånd :) Denne fikk svigerfar til sin bursdag! 

Bursdag

Laget et litt sommerlig kort, passer vel like godt til barn og voksne.

En snøstorm

Hvis et snøfnugg hadde vært en klem, ville jeg ha gitt deg en hel snøstorm!  Snart er oktober historie og dagene er merkbart kortere, om en måneds tid går vi inn i mørketid her nord. Den fineste tiden på året spør du meg. Og jul da som jeg skrev i et tidligere innlegg, men bonusen er jo at de skjer samtidig! Det er bare rett og slett magisk.  Produkter som er brukt fra  Kort & Godt Hobby Die235 Die Snøkrystall 2357 M486 Stempel 4865 TR104 Bomullstråd hvit 0839 106950 bling 3mm klar 3176 106948 bling 2mm klar 3152 Klem, Astrid